Per què és important viure en una vivenda ben aïllada?

Per què és important viure en una vivenda ben aïllada ? MAREI

Viure en una vivenda ben aïllada acústica i tèrmicament suposa una millora en la nostra qualitat de vida. La realitat en moltes famílies és que vivim en vivendes on els sorolls de l’exterior o dels propis veïns han passat a formar part de la nostra convivència diària dins de casa. Això pot comportar problemes de salut com nervis, estrès i insomni.

Quan el soroll és intens pot comportar-nos la pèrdua de l’audició, mal de cap, brunzit de les orelles , i en els casos on el soroll esdevé constant pot arribar a provocar una pèrdua total de l’audició. A més, els sorolls poden provocar una modificació en el procés del somni i per tant provocar insomni. Donant lloc a una manca de concentració i rendiment a l’endemà, fer-nos més irritables i fins i tot, a generar algun tipus de depressió en els casos més greus.

És important també tenir una llar tèrmicament ben aïllada, de no ser així pot provocar un augment de les factures de consum de calefacció i aire acondicionat, així com l’aparició de fongs en zones on el punt tèrmic entre materials és inexistent. Recomanen, els experts, tenir una temperatura estable durant tot l’any oscil·lant sobre els 21ºC.

Com saber si la meva vivenda està mal aïllada?

La manera de conèixer l’aïllament de la nostra vivenda és fent un estudi per professionals que utilitzen estris com una càmera termogràfica per tal de saber amb precisió quin grau d’aïllament té la nostra llar. Però abans de demanar aquest estudi, nosaltres mateixos podem mirar-ho “casolanament”. És simple i ràpid:

  • Signes de mal aïllament tèrmic a l’hivern: fred a l’interior, parets o sostres freds, unadespesa en calefacció injustificada o quan s’apaga la calefacció la calor no perdura dins de la vivenda.
  • Durant l’estiu els signes que podem trobar són semblants als de l’hivern però en aspectes calents, com parets i sostres calentes, calor a l’interior…

Visc en un entorn confortable?

El confort en una vivenda depèn de varis factors com la humitat, el soroll, la il·luminació o la temperatura en la vivenda. Pel que fa a la humitat, una casa ha d’estar entre un 40 % i un 60% d’humitat. El tenir més d’un 60% d’humitat en l’interior de la casa provocarà l’aparició de taques de mho i condensacions, entre d’altres.

El soroll com bé hem dit abans, pot provocar complicacions en el nostre dia a dia, tant en salut com en confort. D’aquí la importància de tenir les millors condicions possibles en propietats acústiques. Deixem-nos assessorar per un tècnic per tal de que ens proposi la millor solució.

No hi ha millor il·luminació que la solar. Per tant és important ser coneixedors de l’orientació de la nostra vivenda per tal de poder aplicar-hi les millores necessàries per aprofitar al màxim aquesta llum solar, que entre d’altres ens aporta Vitamina D. En els casos on l’orientació o les millores siguin difícils d’aplicar hauríem de fer-nos assessorar per tècnics en il·luminació per tal d’ elaborar el projecte que més s’adapti a les nostres necessitats.

La temperatura en que el nostre cos es sent més còmode sol estar entre els 18ºC i els 22ºC. És per això que la nostra vivenda hauria d’estar en aquestes temperatures i encara millor si poguéssim aconseguir una estabilització de la temperatura durant tot l’any.

Altres factors a tenir en compte per un bon aïllament

Vivenda aïllada, finestra amb cambra d'aire, MAREI

Les finestres, portes i balconeres són aspectes importants a tenir en compte a l’hora de buscar un excel·lent aïllament.

A l’hora d’escollir una finestra s’han de tenir en compte dos aspectes, el material en que està fet el marc de la finestra i la qualitat del vidre de la mateixa. Els tècnics aconsellen la col·locació de finestres en PVC o alumini ja que són molt més aïllants que les realitzades en fusta. Pel que fa als vidres, els que millors prestacions aporten són aquells que tenen una o més d’una cambra d’aire entre vidre i vidre.

Per tant una finestra de qualitat amb un bon vidre i un marc d’alumini o de PVC és una inversió en confort i estalvi. Però les finestres no són l’únic factor a tenir en compte per a obtenir un bon confort en la vivenda.

Una altra via de sortida de calor i entrada del fred són les parets i els sostres d’una vivenda. És per això que es recomana la realització de trasdossats i divisions, amb materials aïllants com les plaques de guix laminat i la llana de vidre o roca, per tal de millorar aquestes prestacions i evitar els problemes, comentats anteriorment, de fongs  i condensació.

Es hora de prendre una bona decisió

Prendre una bona decisió per aïllar la nostra vivenda aportarà millores en el nostre dia a dia. No només farem una millora del nostre confort i una disminució de riscos en salut, sinó que també aportarem aquest granet de sorra per a la millora del medi ambient, el nostre planeta Terra.

Aquestes són algunes de les millores que ens aporta una bona vivenda aïllada:

  • Disminueix la contaminació produïda pel consum energètic. Ajuda el medi ambient.
  • Evita pèrdues de calor i fred dins de la vivenda. 
  • Redueix, l’energia necessària per refredar o escalfar casa teva.
  • Disminució dels costos en la factura energètica, per tant, estalvi assegurat!
  • Millora el benestar i la salut a casa teva gràcies al manteniment d’una temperatura agradable durant tot l’any.
  • Redueix humitats i millora l’aïllament acústic

Val a dir que en el nostre territori Andorrà, a data d’avui, Govern dona subvencions per aquells que s’animin a convertir la seva llar, en una vivenda ben aïllada.

Una vivenda ben aïllada és una inversió en la teva salut i en la de la teva família.

si necessites ajuda professional, pots contactar amb MAREI tan sols punxant aquí. També pots llegir tots els serveis que podem oferir-te aquí.

Deixa un comentari

Sobre nosaltres

MAREI es la empresa de reformes i instal·lacions de referència del Principat d'Andorra.

Articles recents

Categories

Compartir a les xarxes

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en whatsapp
WhatsApp
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en telegram
Telegram
caCatalà
Open chat
1
Hola! 👋
Com podem ajudar-te?